De artistieke loopbaan van Ria Nobel, geboren te Gouda (1949) begon op 16 jarige leeftijd, toen ze als plateelschilderes in dienst trad van de Kunstaardewerkfabriek Regina te Gouda. Hier beschilderde zij de bekende Rosario, Uni, Delftsblauw, en andere decors op wandborden, vazen en andere objecten. Tussendoor maakte zij nog een uitstapje naar de minder bekende Koninklijke Goedewaagen die toen nog in Gouda gevestigd was.

Na de sluiting van de Kunstaardewerkfabriek Regina in 1979 is zij nog enige tijd in dienst geweest als schilderes bij het Delftsche Huys in Waddinxveen. Omdat de grote Goudse plateelfabrieken hun deuren hebben gesloten beschildert zij nu de authentieke aardewerk- en porselein decors op echte eieren die, meestal in het voorjaar, op diverse tentoonstellingen in binnen en buitenland worden tentoongesteld. Op deze tentoonstellingen werden haar beschilderde eieren diverse malen bekroond wegens originaliteit en vormgeving. De liefde voor het vak en de vorm van het ei dat ook wel wat weg heeft van de vorm van de aardewerk vazen, is voor haar het uitgangspunt geweest om de oude decoraties opnieuw te laten herleven.
Het meest uitdagende voor Ria is om de oorspronkelijke beschildering van de vazen terug te brengen naar het formaat van het ei waarbij de originele decoratie en kleur niet verloren mag gaan.

In oktober 2000 werkte Ria mee aan een documentaire over de geschiedenis van het Goudse plateel. Deze film werd in diverse musea in Nederland vertoond. Ook verleende zij haar medewerking aan demonstraties tijdens de jaarlijkse museumdagen in Gouda.

Als nieuwe uitdaging beschildert zij thans ook de originele decors op lampenkappen. Vaak ontbreken de kappen van de antieke lampvoeten of zijn zij door de tand des tijds aangetast.